torsdag 7 augusti 2008

Växbo Lin i Hälsingland

En för mig årlig tradition har blivit att besöka Växbo Lin i Hälsingland. Jag tycker Linet är så genuint vackert.....Växbo lin har verkligen den rätta känslan för linet och dess användnigs områden. Tänk att man kan använda lin till så många olika produkter och som dessutom är miljövänliga!! inte fy skam det! Det här vackra tvättfatet står som dekoration i butiken, det ska symbolisera badrum där man visar dom olika linprodukterna som Badhanduk,tvättlapp,tvätthalsduk och en av årets nyheter torkmattan/Badrumsmatta.
Ett badkar fyllt med badskum.....eller rättare sagt disktrasor i många fina kulörer. Ni ska få se vilken färg som fick följa med mig hem?
Deras produkter finns i många vackra färger och i dom mer naturtrogna och oblekta för dom som gillar det..... jag är mer för dom ljusa naturfärgerna och tycker dom passar bäst till min ljusa lantliga stil. Men det är snyggt och bryta av med någon färg ibland....det livar upp. Dom här vackra stolarn är klädda med olika lintyger..... riktigt snyggt att blanda olika lintyg med olika mönster....

En torkmattan fick följa med hem till mig. Den är bra att stå på när man kliver ur duschen och till att torka det blöta golvet med och sen hänga upp på tork till nästa dusch....den är snygg och dekorativ dessutom! inte helt fel...... det passar mig... snyggt och praktiskt ska det vara!
Det blev även en disktrasa med hem! och i lin förståss......bara att tvätta i 60 grader och använda om och om igen.... har ni ingen så skaffa er!!

Och en vit linneduk till slagbordet..... Som är vackert vävd så att den ger fina mönster skiftningar trots att den är helt i vitt. En favorit!

Näst på min önskelista står deras fina badlakan och handdukar även dem i lin.... perfekta för dom torkar så snabbt och sägs vara mjuka att torka sig med.

Min underbara granne har odlat luktärter i sommar.... Tack Gunnel för den fina buketten!
Finns det något ljuvligare en doften av luktärter!

Ha det nu bra alla läsare...
det är ni som inspirerar mig att skriva!

Kram Marina

14 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vad mycket fint det fanns där! En sån disktrasa skulle man ha..både fin och praktiskt!

Hoppas att du har en skön helg! Här varvas sol med ösregn...vi håller tummarna för en fin kväll för då blir det grillfest här hemma...

Ha det bra! Kramar!

Ullis/Leva på landet sa...

Förstår att du velat åka bil istället med tanke på allt fint du hittade. Hur fick du hem allt helt? Vilka fina linsaker. Får nog ta mig en titt på de där disktrasorna.

Kram Ullis

Anonym sa...

Hm den disktrasan har jag kollat på några ggr, kanske ska prova en sån, finns den i rosa, fniss??? Visst är det underbart tvättstället o kannan, ägarna har fått det i bröllopspresent från en släkting som äger Glössbo Möbler, jag hade tänkt nått sånt till vårt badrum, när jag spånade hur jag skulle ha det. Själva har vi städat carport, flååååås.
Kram LjusneLotta

me and alice sa...

Åh, vad mycket fint du köpte! Det är något magiskt med Linnetyger, så levande och vackert...
kram Susanne

Grindelunda sa...

Åh vilka vackra linprodukter, och så lite luktärter på det...toppen.

Tack, tack för grattiset.
Ja, nu har vi något rejält att bita i. En massa träd och sly måste sågas ner...oj,oj,oj. Men först och främst skall vattenregleringen ordna en brygga eller helst någon slags pir där vi sedan kan bygga ett soldäck.
Men det kommer att bli ett långt projekt som säkerligen kommer att ge många bloggtillfällen.

Kram Gunill

tindra lite mera sa...

Hej och tack för dina värmande ord om mina visdomstavlor och jag tackar så väldigt mycket för utmärkelsen!!!

Vilken härlig inspirations affär,ska försöka ta mig dit nästa gång jag är uppe i våran stuga som just ligger i Hälsinglands vackra landskap!

Önskar dig en härlig vecka,
kram Katarina

Marie Söderberg sa...

åh jag längter "hem"..underbart i Hälsingland och Växbo Lin..där var det "100 år sen sist" jag besökte..tack för dina bilder..
Vilket fint kök du har förresten..magnifikt.

Lilla Blanka sa...

Oj vilket mysigt ställe!
Disktrasa av lin? Har inte hört talas om :)

Ha det så bra!
Mia

Lilla Blanka sa...

...glömde svara på frågan om tvålkoppen..det är från Jean dárc Living, så närmsta affär som har deras sortiment kan nog hjälpa dig.

My Lovely Things sa...

Nämen vilken bra badrumsmatta..
En sån skulle jag vilja ha!!

Vilket trevligt ställe med så mycket att titta på!!
kram anna

Ofelias Hus sa...

Oj, jag vet inte var jag ska börja, har inte tittat in till dig på länge...
Vad mycket fint du visar, det verkar ju helt underbart i Österike, jag förstår om du ville ta med dig släpvagn.
Kopparna var ju helt otroliga, tänk att få sörpla te ur en sån, hi-hi..och linet, så vackert.
Kram
Anette

Liza i pepparkakshuset sa...

Vilka fina saker du fick med dig hem :)

ha en bra dag
Kram Liza

Anonym sa...

Visst är Växbo ett underbart ställe! Hanna och Jacob har verkligen lyckats. Läste också om Ingela Berntsson (som designar för dem) i DN idag. Jag har sett disktrasorna och torkmattorna i massor av fäger på www.svenskainredningsbolaget.se. Kanske man ska slå till på en trasa?

kram Lena

Ofelias Hus sa...

Jag har något till dig...
Kram
Anette