fredag 19 september 2008

Griffeltavlor och utmaning!

Har pysslat sen sist! Jag har tillverkat egna griffeltavlor.. riktigt kul var det! Fyndade ramar på loppis för 5kr/st. Griffeltavelfilm på rulle 2M, 30kr på Lidl. Målade ramarna med svart och sen med vit grundfärg och sen slipade jag kanterna lite för en sliten patina... Bra blev det...så här ska tillverkas Griffeltavlor med barnen i helgen!!
Här på min Mormors god morgon hylla hänger den ena. Har hängt upp den i ett natursnöre och skrivit vårt husnr på den.....
Här står den andra.. med ett meddelande till er! Jag härstammar inte ifrån griffeltavelåldern i varje fall! det är ett som är säkert... det var inte lätt att skriva snyggt! tänk att det var det enda möjlighet man hade i skolorna förr i tiden!! Jag är mer urtypen för datoråldern!! Fniss. Kuriosa och inredningdetalj passar den bäst som.

Nu till något helt annat!

Min kära bloggvän viola har utmanat mig med följande frågor:


1. Vilken mat äter du gärna och ofta? Helst kyckling olika bönor, linser,bulgur, ostar och röror och gärna ett glas rött till... mums så gott!

2. När du är på kalas är du då den som sitter eller hjälper till? Jag erbjuder mig alltid att hjälpa till men sitter gärna om jag får changsen och umgås med dom andra gästerna.

3. Var sitter du helst och bloggar? I vårt kontor som ligger i anslutning till köket.

4.köper du triss ofta? Inte offta men det händer lite då och då... Drömmen att vinna pengar så att jag kan få vara hemma med barnen finns förståss!

5. Vilken kanal tittar du helst på? olika, tittar inte så mycket på tv annat än när det är något trevligt inredningprogram,Leila bakar och nu senast den nya serien Främmande fågeln på tv4. Den verkar superbra! Den ska jag följa!

Ha nu en riktigt trevlig helg!
Kram Marina

8 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Fniss.... jag har också köpt tavel färg och ramar ska också göra griffeltavlor........

Ha´en bra helg!
MiaMaria

Marie sa...

Vilka fina griffeltavlor du har gjort!

Du undrade vad det var för äpplesort vi hade i våran trädgård? Jag är inte helt säker, men jag tror att det är Ingrid Marie.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Viola sa...

Jamen, det gick ju galant med utmaningen, ville bara titta in och önska en skön helg, är ju på ledighet hos syrran på Österlen och vi her ett eldorado med loppisar! kram VIOLAN

Ullis/Leva på landet sa...

Kul idé. Har inte sett sådan film på rulle förut. Får nog ta en tur till Lidl då.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Marina sa...

tack för tipset om griffeltavlor!

Frida sa...

Hej!
Har inte tänkt på att man kan göra griffeltavlor själv, vilken rolig ide! Dem blev ju jättefina.
Roligt att läsa din utmaning!
Kram Frida

My Lovely Things sa...

men åh va kul..tänk att det finns sån film att köpa..det måste jag se mig om efter..det blev ju kanon fint..
kram anna

MiaMaria sa...

Hej!

HA´en bra vecka!
MiaMaria