söndag 12 oktober 2008

Hästtagel och nubb!


Den här fina stolen har jag Loppisfyndat! Den är riktigt tung och stoppad på gammalt vis... det satt ett vävt tyg med blommor på, inte min smak... Jag sprättade bort det och fram kom dom fina nubbarna och ett brutet vitt linnetyg istället.... mer i min smak! Jag målade den svart och sen vit..och så slipade jag för att få till den slitna charmen. samma procedur som vanligt... börjar få rutin på det här nu!
Rosen på karmen är så fint arbetad. Tänk vilket arbete man laggt ner på att snida den.
Här står den nu tillsammans med ett av mina parbord och en liten vänn som står under som genom gått samma behandling. För den lilla fotpallen fick flytta med hem till oss samtidigt. Tycker benen på fotpallen passar så bra till parbordets fina svarvade ben.

Vi förlorade barnens kusin i en tragisk bilolycka den 3Okt. Beskedet kom som en chock för hela familjen och resten av släkten.... Med mindre en en veckas varsel blev det begravning. Så vi är nu hemkomna igen efter några dagar i Österrike. Alla med stor sorg och saknad efter Patrik men glada för allt det fina alla gjorde den minnesvärda dagen till. En dag vi aldrig glömmer! Patrik minnet av dig finns för alltid i våra tankar... Nu är det högsäsong för vindruvorna i Österrike! Bönderna skördar för fullt och tankarna jäser i var bondes vinkällare...likaså i släktens. Här mumsar lilla Magda! Gott Gott.

Gjorde en sväng med mina svägerskor till ett loppis i Krems. Ett riktigt mecka för oss loppistokiga! Där köpte jag det här fina fruktfatet och ölglaset med tennlock. Locket har en liten gustaviansk kotte som dekoration.
Ha en bra vecka!
Kram Marina

17 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm tur man inte vet vad man ska vara med om i förväg, man skulle inte orka. Kram LjusneLotta

Anonym sa...

Ja men vilka stolar, ja tack 6 st o en pall är helt oki att komma hit med. VAR finns det sånna, drägglar jag.........LjusneLotta igen

Lisemoren sa...

Så trist for dere å miste et familiemedlem slik, min dypeste medfølelse. Har savnet blogginnleggene dine, så fint at du er tilbake.

Viola sa...

Vilken undrbar stol, så fint rosen kommer fram nu när den blivit vit, vilken tagiska händelse ni varit med om, tur att man inte vet något om framtiden....fina fynd ni gjorde på loppisarna, ha det bra, kram VIOLA

Frida sa...

Jag beklarar sorgen! Vilka fina bilder du visar.
Kram Frida

liljorochtulpaner. sa...

Hej! Man får alltid en stor klump i magen när någon nämner olyckor och tragiska händelser. Allt är ju så ytligt i jämförelse med sådant du just varit med om! Skönt åtminstone att begravningen blev fin! kramar Tulipa

Viveka i Bläckhornet sa...

Men oj va sorgligt...klump i magen på mig med:(

Kramar Viveka

Lallis - liv och leverne sa...

Beklagar verkligen sorgen . Det är så extra tragiskt när någon går bort i förtid. Och onödigt!
Och så bjuder du på så fina bilder.
Jättefina.
Din blogg är ny för mig, men jag kommer så gärna igen.
Kram Lallis

Liza i pepparkakshuset sa...

Beklagar sorgen, man får en klump i magen.

Fina bilder du visar och vilken underbar mössa söta Magda har, var har du hittat den?

Ha en bra vecka
Kram Liza

lottens vita och gröna sa...

näää marina, guuuuuu vad sorgligt, känner mig alldeles tom nu, känner så med er alla!

styrkekram lotten

Granne med Selma sa...

Så mycket jag vill skriva om idag... Först och främst en liten tanke av värme som jag sänder när jag läser om olyckan av kusinen...

Sen ett litet "åh" när jag såg den vackra stolen och näpna fotpallen. Så fint!

och så vill jag också tacka för dina snälla ord inne hos mig!

Kram Sussie

My Lovely Things sa...

Åh känner verkligen med er..så ledsamt..Tänk vad allt kan ändras fort..

Men måste säga att stolen är ljuvli, pallen pch bordet lika så..
kram anna

Maria / Frøken Fryd sa...

Åh nej, det var frygtelig trist. Jeg faktisk ikke lide ordet "kondulere", men i mangel på bedre mår jeg kondulere. Håber i er okay.

Fklot stol, lige din stil :-)
Og den lille frøken der spiser druer, hvor er hun super skøn.

Klem Maria.

Floras Kulle sa...

Vad fint det blev,passade så perfekt med parbordet (som jag förresten är grymt avundsjuk på!) Usch, så hemskt tråkigt det som hänt er... man blir alldeles gråtig när man tänker på det. Många, många tröstkramar från mig.
//Annette

tindra lite mera sa...

Hej Marina och tack för besöket inne hos mig,klart du får ta med dig alfabetet!
Jag beklagar också verkligen sorgen,väldigt tråkigt att mista någon i förtid,hoppas den fina minnesstunden hjälpte i sorgearbetet.
Stolen och lilla fotpallen jättefint!

Kram Katarina

Trines Hus og Hage sa...

Så utrolig trist med slektningen din. Det er liksom så meningsløst at et ungt liv ikke skal få leve slik det var ment. Min dypeste medfølelse.
Druebildene fra Østerrike var veldig stemningsfulle og nydelige. Kjempeartig å se den herlige gamle stolen som du hadde pusset opp så fint. Rålekker, og den var helt skjønn med utskjæringene øverst på stolryggen.
Klem Trine

Karin sa...

Hej!

Så tråkigt, det är alltid hemskt när sånt händer och jag beklagar sorgen. Jag har själv misst min kusin i en motorcykel olycka. Alldeles för tidigt och väldigt ledsamt.

Vilka fina bilder du visar, och finfina fynd! Stolen är verkligen fin och passat jättebra vid bordet!

Tänker på dig!
Kram
Karin