söndag 28 juni 2009

Staket var det här!

Nu har ett historiskt genombrott skett hos oss!!!! Vi har ääntligen fått vårt staket på plats.... som vi har väntat,längtat och slitit för att äntligen få ett fint staket till vårt hus! Staketet är verkligen husets förlängda arm. Vi fick liksom ett nytt hus på köpet!
Så här ser spjälorna ut som min underbara Gubbe slitit så med att tillverka! Varenda spjäla har han sågat,borrat och tvingat för att få till den här fina formen! den här typen av staket spjäla gjorde man förr i tiden för att efterlikna smidda järnstaket och dess spjutspetsar. En enkel och vacker form men så kunde dom förr också! Vi har att lära av den äldre generationen, det är ett som är säkert!
Här står min lilla buse som vi äntligen kommer våga släppa på vår gård, nu när vi kan leva säkert bredvid vägen. För utanför vårt hus kör man som idioter mest hela tiden! Undrar om dom vet att det kryllar av småttingar längs den här vägen? Kan ju vara en bra tankeställare för folk eller hur?
Ha det gott! För nu ska vi pusta ut! för i morgon startar nästa stora projekt.... ni ska få se!
Fortsättning följer.....
Ha det gott!
Kram Marina

16 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

For et nydelig stakittgjerde.. Vakkert...
Ja litt av en jobb, men du så vel verdt.. :)
Huset deres er jo lekkert...

Ha en fin dag :)
Klem,Kari

Viola sa...

Vilket underart staket...vad han måsgte ha slitti mannen den..jag är så impad och det blev verkligen grädden på moset som man säger..ser verkligen gammalt ut och passar så bra in med huset.. hoppas att ni nu njuter utav en fin sommardag och ser fram emot nästa inlägg om det nya....kram

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefint staket ni fick. Låter som om det var ett väldigt tidskrävande jobb att fixa alla spjälor. Skönt med lite hinder för de minsta mot biltrafiken.

Hoppas att du får en bra vecka!
Kram Ullis

Tulipa sa...

Vilket jobb!

Men det ramar verkligen in huset!
Jag förstår att ni bara känner lycka över detta projekt och dess slutresultat då..kanske inte allt slit!
Vackert!!!
Kram Mariette

Lisemoren sa...

Nydelig stakittgjerde dette. Snill mann du har, med stor tålmodighet, skjønner jeg. Nå venter jeg spent på neste prosjekt :)

Så kjekt at den lille vennen kan få gå fritt i hagen deres nå.
Ha en fin sommer så lenge.

LenaS sa...

Wow vilket underbart staket och vilket jobb!
ha en fin dag!
kramis/LenaS

My Lovely Things sa...

Hej

Åh va fint staket..ni har ett så vackert hus..

Roligt att få se hur huset ser ut..
ha det så bra..
kram anna

Hemma hos Razzel sa...

Åh vilket jobb!! Vilket mastodontprojekt att börja såga och måla alla dessa bräder, men snyggt blev det! Herrgårds-feeling..

Anonym sa...

Jättekul, vi åket förbi idag o såg ju inte in på tomten längre, hahaha. Va kul att det kom upp till slut, nåja jag såg maken din knoga med en skottkärra i värmen, men var var du med piskan???
Kram LjusneLotta som tycker du ska sätta upp en skylt med levande barn på!

Pilgården-Susanne sa...

Oh vad fint! Ja det ger lite extra till huset. Jag håller på att övertala min gubbe om en grind men det lär dröja andra projekt kommer före vi har en lada som vi håller på att resa.
Hälsningar Susanne

Anonym sa...

Hej Marina!
Vad fint ert staket blev å vad fint du gör inne,måste nog stanna å våldsgästa snart,är ju 5 år sen vi hade fest sist! ;) Ha d bra,kraam. Ingela

Anetteshus.com sa...

Wow! SÅ fint det ble!!! Nyydelig stakittgjerde!!! Heldiggris;) Hos oss har vi ikke fått opp støttemuren engang ... drømmer om et slikt gjerde, jeg også:) Likte veldig godt formen på"spydene"!

Ha en fortsatt underbar sommar!!

Klem Anette:)

milly Garden sa...

Hej Ingela,

5år sen sist!! otroligt är det så länge sen vi träffades! Ta och hälsa på vetja du vet ju var jag bor!

Kram Marina

Mamma Millan sa...

God Morgon!!!Så fint vitt staket..o så söt täva med!!

Ha en jätteskön söndag!
~♥Millemamman-Kramar♥~

Atelje Annorlunda sa...

Vilket underbart staket ni gjort. Och vad härligt att kunna släppa ut den lilla. Det var många spjälor och en massa jobb...tar en himla tid med staket.

kram Åsa

LantlivsAnette sa...

Nämen ojjjj vad ni har varit flitiga, vilket underbart staket ni har gjort, det måste ha varit tidskrävande !! Men sååå vackert, och nu kan det vara säkert för era små barn...
Ha det gott
Kraam Anette