fredag 20 augusti 2010

Äntligen ett slagbord i matrumet!

Ja har länge velat byta ut vårt matrumsbord mot ett antikt slagbord.....har aldrig tyckt om det andra bordet, men när vi köpte huset för 11år sen var matrumsgruppen den enda möbel vi köpte nytt. Det hade jag inte gjort idag precis, men då var det inte lika lätt att få tag på en stor matgrupp med 12 lika stolar. Idag är det annat med blocket och alla dessa loppisar som växt som svampar ur jorden. Nu har vi gjort det i alla fall,slängt ut bordet.......men jag har lite målning framför mig!!! Både stolar och bord ska antikmålas och bordskivan ska bli trären, tror jag! Vi får se.
Det som är bra med det här bordet är att man kan sitt med benen in under bordet även i mitten.....det går inte med slagbordet som vi har i köket.
Har tänt ett ljus för min kära mormor som vi ska begrava idag...en riktigt sorglig dag. Den fina fattigmansstaken köpte hon på ett loppis år 2000. Minns att jag hälsade på henne och såg den och kunde inte låta bli att kommentera den fina staken. Hon frågade om jag tyckte om den.. jo det gör jag, sånna letar jag själv efter på loppisar. Hon log lite och nu när vi städat ur hennes hem och vi tittade på ljusstaken så såg jag till min förvåning att hon skrivit "Marina av Mormor år 2000" Så gulligt att hon ville jag skulle ha den. Locket är ett loppisfynd jag inte kunde låta bli..troligen ett lock till en lerkruka. Det är så fint slitet och vackert på något sätt.
Kram Marina

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir kanonfint med det där stora bordet, säkert bättre än det avlånga ni hade förut. Hoppas ni fick en fin avskedsstund med mormor, tänkte mycket på er idag.
Va kul att hon skrivit så där,spar lappen.
Kram LjusneLotta

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Det är så tungt med begravningar, min farmor begravdes i januari...
Men vilket underbart minne med mormor och ljusstaken...

Sköt om Dig!
Kram Malin

Mitt hvite hus sa...

Først må jeg kondolere deg med din mormor.. skjønner det er en trist og tung dag for deg..

bordet ditt var kjemepfint..og dere har et kosleig matrom..

ønsker deg en fin og rolig helg..
Klemmer =)

LenaS sa...

Bordet är ju så underbart....hoppas dagen också fått innehålla en massa ljusa, glada minnen efter din mormor, vet hur tungt det är, saknar min så det gör ont inombords ibland....
Ha en riktigt härlig helg!
Kramis/LenaS