tisdag 10 augusti 2010

Mormor har blivt en ängel!

Min kära mormor har lämnat oss i sorg och saknat...hon blev 87år så det är ju helt naturligt, men vi saknar henne så. Hon var verkligen en färgrann person älskad av många, med massor av vänner och full av värme. Hon jobbade i affär större delen av sitt liv, hon ägde en Icabutik i ett brukssamhälle i många år, till sin pension vid 69års ålder. Det var då det..... Då fick alla barnen en skiva tillmans falukorv i charken när dom hälsade på Anna-lisa i affärn. Det är med sorg man läser hennes brev och anteckningar som vittnar om ett tufft men även ett äventyrligt liv med många resor och upplevelser i bagaget. Den här vackra klänning har hon haft i sin ungdom...så vacker! Hon kan max ha vägt 50kg när hon hade den. kanske 30-tal.
Gamalt linne är ett fint minne att spara på, med henne initialer AO som hon själv broderat i unga år.......
Virkade servettringar så söta... dom får vi duka med vid tillfälle! Min äldsta dotter älskar att duka fint så nu har hon att duka med.
Nu måste jag kila vidare!
Kram Marina

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar klänning, kan tro att du gillar den.
Kram LjusneLotta

Anki sa...

Vilken vacker klänning... Ditt sovrum är också mycket fint och ser väldigt inbjudade ut...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Förstår att du är ledsen, såklart man saknar en älskad mormor. Men hon är ju en liten ängel nu, sitter på ett moln och tittar på dig. Vacker klänning, så fint minne.
Skickar en stor kram till dig
AnnaMaria

Mitt hvite hus sa...

Skjønner du det erleit når din kjære mormor døde..

godt å ha noen kjære minner fra henne... som kjolen du viser og putetrekkene...

Føler med deg.
klem O=)

LenaS sa...

Åh vännen ger dig en kram, förlorade min älskade mormor i november och fortfarande saknar jag henne så mycket, så mycket....
Klänningen var däremot jättefin!
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Susanne sa...

Så fint att du tar till vara saker efter din mormor, det har jag oxå gjort. Alla kanske man inte kan ha framme och använda men då kan man ju lägga dem i en låda så länge. Smaken och modet ändras ju även om man inte tror det just nu : ) Kram / Susanne

Ullis/Leva på landet sa...

Kände också stor sorg när min mormor gick bort och då blev hon nästan 98 år. Kanske för att hon hade varit en stor del av mitt liv. Det är underbart att ha saker från sina kära släktingar. Bevarar mina saker efter mormor ömt.
kram Ullis

Loppisliv sa...

Så fint du bevarar minnena av din älskade mormor som nu blivit en ängel. Superfina örngott, extra roligt när du vet att din mormor broderat dem och hennes gamla klänning är verkligen jättefin.

Din provdocka är så charmig där hon står i hörnet och pryder. Min modell större om du minns jag berättat om, har jag tröttnat på nu och lagt i förrådet :-) Ska istället se om jag inte får tag på en något liknande din. Ha en underbar dag. Stor kram Paula