söndag 4 september 2011

Ordning och reda!!!

 Är inte så lätt med 5 i familjen, jobb och barnens aktiviteter som rullar på veckorna i ända........ Städa är ett måste men så förfärligt trist när Briotåg, Duplolego, Barbiedockor och dessa härliga små, små pinalerna till Sylvaninens ligger huller om buller på Magdas golv. Intalar mig själv..ja ja Marina man måste inte alltid ha de så välstadat i barnens rum!! Men när det är så rörigt att det inte går att leka där och sakerna flyttar ut från rummet på köksgolvet istället....då inser jag, att här måste något radikalt göras! Sagt och gjort efter 2 timmars sorterande... skriva lappar, såga hyllplan leta upp lämpliga lådor att förvara i... har vi äntligen fått till en ordning som är hanterbar och snyggt!
Nu får Magda och hennes vänner snällt bestämma vad som ska lekas och vi plockar ner rätt låda. När man sen tröttnat på det får man plocka ihop och få en ny låda. Alla är nöjda och glada och Magda är stolt och visar glatt sitt  städade rum!  För att  Magda ska veta vad som är i lådorna har jag satt lappar med bild på innehållet samt skrivit. Fiffigt och snyggt med olika gammla lådor med rosa tjejiga lappar på.

Kram  


15 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

En dröm som jag också har är att ha det sådär välordnat, har gjort några försök men det brukar sluta med en enda rör i ALLA lådorna istället. Dessutom vill de små aldrig leka i sina egna rum, utan vill vara där man själv är istället, som köket, eller vardagsrummet. Kul med 1000 legobitar där på golvet. Men vi låter de hållas och tänker att det blir bättre...när de flyttat hemifrån, ha ha! Jag var själv likadan som liten, trivdes i oordningen så det där har väl gått i arv! Men visst blir man frustrerad över allt småplock på golven.

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad smart förvaring med hyllor övenför dörren. Önskar att vi hade högre i tak och inte ventilationsrör som går där. Då hade det sett ut lika hos oss med.

Kram Teres

KÄRLEKEN TILL INREDNING sa...

Vilket vackert hus ni har! Kram Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en toppenidé du fick där, perfekt och leka med sakerna i en låda i taget. Och spännande för Magda och välja låda också. Korgen med gosedjur är så charmig, så gulligt får.
Kramar
AnnaMaria

rosenälvorna sa...

Snyggt! Christina

Vitfärg och Kompost sa...

Fin och fiffig förvaring. Tack för en inspirerande blogg!
Katarina

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det där var inte en sån dum ide!
Måste fnula lite på den känner jag och se om det kan bli ngt liknande här...dottern hade kalas igår och leksaksförrådet är milt sagt på fyllt...
Kram Anna

LOPPISLIV sa...

Både praktiskt och väldigt charmigt!!! Ser jättefint ut med förvaring i vackra korgar på hyllan.

Kram Paula

Jenny sa...

Hej Marina!
Vilken bra idé och snyggt blev det:)

Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny

Lantliv i Norregård sa...

Så snygg förvaring, kan tro att hon är nöjd!!!

Kram M

Designe sa...

Jättefint och charmigt blev det! Så fint skåp där i rummet oxå!

Vita-hjärtan sa...

Fantastisk bra idé... Utnyttja höjden i dubbel bemärkelse.. ;)
Kanske borde jag prova detta i pojkarnas rum också... Fast det blir lite knepigt med snetaken..

Må så gott, kram Evelina

Susanne sa...

Praktiskt och väldigt vackert...

ANETTESHUS.COM sa...

Å, så fiiint! Elsker de gamle kassene og kurvene oppe på hylla der!

Ha en fin, ny uke!

STOR klem
ANETTE

ANETTESHUS.COM sa...

p.s. forresten; husk å slette og legge til http://anetteshus.com på nytt i bloggrollen din:) TUSEN takk!

KLEM igjen;)