måndag 12 mars 2012

Trädgårdstankar!Nu har vi snöfritt i vår trädgård, klätterhortensian har börjat spritta ut med gröna blad... jättetidigt för att vara i vår växtzon.  Nu kliar det i mina trädgårdsfingrar, har fotat min murgröna och min relativt ny planterade buxboms häck.

Tror vi fått till ett microklimat, som gör att vissa delar av vår trädgård har en högre växtzon, än länet i stort. Varken murgröna eller buxbom ska fungera..... men här har vi bildbevis för att det funkar hos oss i varje fall. Hoppas bara det inte blir någon köldknäpp, som tar död på hela rasket. Vi har anlagt vår trädgård med avsatser och murar, det gör det gynnsamt för växterna som får go vår värme även nattetid, då murarna värmts upp under dagen. 

Lite kul att laborera och testa! Har blivit ännu mer taggad att testa fler roliga sorter.... Nu klurar jag på att sätta lite olika rosor som inte är lämpad här, men bara för att se om det går hos oss. Vill ha det lummigt och grönt med många rum trots att vår trädgård inte är så stor.

Bild lånad på nätet

Vi har även ett persikoträd spaljerat..och till min stora lycka ser den ut att ha klarat vintern även det. Nu har det vuxit hos oss i 2 år vi går mot tredje sommaren.. så kanske vi får njuta våra första frukter.

Vad har ni för trädgårdsplaner?

KRAM

6 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Meeeeeen vilken skillnad mot oss, här har vi isgata, vårflod och snödrivor.
Helt fantastiskt att ni har ordnat så att er trädgård flyttat ett par zoner söderut!
Jojo, här när jag också stora drömmar om en prunkande köksträdgård och maaaassor av tomater från växthuset. Allt ska utökas x10!

Johanna Stålros sa...

Åhh vilken lycka med ett persikoträd!!! Ja nu har den mesta snön och isen försvunnit- så nu längtar man efter att allt ska knoppa sig och gro. Kram

Vintage House sa...

Hej
inga trädgårdstankar här men det lockar mer och mer....
Nu har vi dock inte tid till det och vill att köket ska bli klart först.....
ha en fin kväll
kram
sandra

Hilla på My Woodhome sa...

Härligt!
Hos oss blir det operation STOR trädgårds make-over i år! Ska bli så kul att fixa å dona. Nu har vi ju förberett några sommar.

Tror våren kommit längre på bara några mils avstånd:)

kram

Jenny sa...

Hej Marina!
Vi har också snöfritt nu, härligt!

Vad härligt med ett eget persikoträd, jag har en bloggvän på Öland som har ett och hon brukar få en massa frukt varje år:)

Ha en fortsatt bra dag!

Kraam Jenny

Marie Soderberg sa...

ååå va fiiint.. jag vill verkligen ha en trädgård..eller bamsing terass så här års..