torsdag 17 januari 2008

Välkommen hem till mig.

Här är dom första bilderna i min husvisning, idag börjar vi med hallen. Häng med in till mig.. Här är vår nya fina dörr, roligt att det finns händigt folk som nytillverkat i gammal still. Hör av er om ni vill ha kontakt med dörrtillverkaren. Den gamla dörren var en brun funkisdörr med knaggligt gult glas ingen munter syn precis. Det som saknas är en fin veranda/bro samt en snygg lampa som passar ett hus ifrån 1922. -har ni något tips på passande lampa? och eller vart man kan köpa en ?
Nu är vi inne i stugvärmen, lägg märke till dom inbyggda garderoberna, dessa har vi fyndat på rivning av hyreshus. Min sambo Micke som är en händig en kom med den lysande ide´n att vi kunde vända garderoberna upp och ner så att överskåpen istället kunde användas som skoskåp. En genial ide´ och så fick det bli. Snyggt dessutom. ingen tror idag att det är helt vanliga tråkiga garderober vi använt, men så är det.
När vi tog över huset gjorde vi en deal med säljaren att hon skulle lämna sådant hon inte ville ta med sig, och glad är vi för det. Vi har tagit vara på och fixat med det mesta som lämnades som t.ex. lådorna som vi byggt denna bänk av... är den inte charmig? lådorna kommer ifrån förra ägarens butik som dom en gång i tiden drivit och virket till bänkskivan samt hatthyllan kommer ifrån väggar som rivits. Det kan man kalla rejält virke, dom väger en hel del. Men så är det rejält också.

Trappräcket har även det byggts av min händiga sambo, han har limmat lager på lager med sågade remsor för att få den snygga böjda formen som följer trappan.
Som tur var fanns det fina grantiljor under lager av mattor. Dessa har vi slipat och såpbehandlat, är inte helt säker på att det är så praktiskt, men fint i varje fall. Skivan ovanför dörren skall så småning om ersättas med ett överluft fönster för att släppa in ljus i hallen bakom dörren. Snyggt blir det också.

2 kommentarer:

Spets och snor sa...

Wow vilket hus du har! Ser helt underbart ut. Vackert med din fina dörr, garderoberna, klädhängaren etc. Vad spännande det blir att få se fortsättningen. Ditt hus har underbara vackra fönster med massor med spröjs ... vill se mer NU! kramiz Helena

latara sa...

Oj oj oj - vilket otroligt vackert hus ni har! Det är ju en dröm! *avis*

Jag kommer garanterat att titta in här igen, vill se mer!

Kram, Karin