tisdag 5 februari 2008

Trevlig fettisdag alla Bloggisar! Jag utmanar er i kranstillverkning!

Jag vill ha vår! vår! vår! mera vår!.... Har hängt upp en vårig krans idag på vår pardörr. Har nypt några kvistar från vår slånbärshäck. Av dem har jag bundit en krans i form av ett hjärta, sen har jag virat dekorationstråd med glas hjärtan och pärlor på. Tror att jag ska ta och hänga den i ett vitt sidenband men kunde inte hitta dom....har förståss plaserat dom på något smart ställe så att jag lätt ska hitta dom!?En närbild på hjärtat! Utmana mig gärna i att göra en krans av det som finns i era trädgårdar. Vore roligt att få se lite olika kreationer. Skicka mig er bild och beskriv vad ni har använt. Så visar jag dom här i bloggen. Lycka till med pysslandet!
Och så var det ju fettisdag! mumms så gott det är med dessa Semlor! Jag har lyckats få till dom riktigt lufftiga och saftiga för en gångs skull. Det är lätt till att man får dom torra och kompakta blä..... Tänkte ta och dela med mig av receptet jag bakat efter.

Semlor
150g Margarin
5dl Mjölk
50g Jäst
1/2 tsk salt
2dl Socker
1 ägg
1 tsk Vaniljsocker
ca 1,3l Vetemjöl
Smält margarinet blanda med mjölken och värm till ca 37grader. Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet och sedan salt,socker,vaniljsocker,ägget och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen tills allt blir riktigt blandat ej för överarbetad får gärna vara lite kladdig. Då får man en safftigare deg. Jäs degen på dragfri plats. Jäs till dubbel storlek. Arbeta inte degen utan häll upp den på mjölat bord, använd kniv, skär lagom stora bitar som du rullar till runda bollar och lägger på bakplåt. Jäs under bakduk. gräddas i 250grader i ca 8-10min. Har ni varmluftsugn sänk temperaturen något. Lycka till med baket...
Trevlig Fettisdag/Kram Marina

5 kommentarer:

Änglahem sa...

Vilken jättefin krans du bundit!!!

I trädgården sa du...hrmmm...tänker..tänker..återkommer. Får ge mig ut i dagsljus i morgon och kolla.

Vet du...!! Jag har totalt missat att det är fetisdagen i dag...uuhhh! Snopet..*snyft* men men får väl ta och smaka på dina istället, ser väldigt smarriga ut!

Ha en gó tisdagkväll!
Kram
Ulrika

me and alice sa...

Hejsan!
Tack för den fina ideen med kransen.
Ska nog också göra en. Den var jättefin o enkel. Inte en massa krimskrams det gillar jag...
Vilka mumsiga semlor du gjort!!!
Mina ser nästan likadana ut...
Vi kan byta semlor med varandra!*fniss*
kram Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej, ja jätte vacker!!!Ingen höjdare på att binda kransar...men jag utmanar dig på semlor i stället:)

Kika in till mig o ta dig ett smakprov...finns lite olika varianter att välja på!!!

ha det gott;)

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken fin krans!!! Här finns nog knappt något att binda med....här är oavbrutet regn och grått igen....

Semlorna ser goda ut, men tyvärr gillar jag varken mandelmassa eller grädde......Det brukar få bli en slät bulle för mig istället....fniss....

Ha en bra dag! Kram!

Anonym sa...

Tack för receptet på saftiga semlebullar!! Ska prova det till nästa vecka:-) Lustigt för igår fuskade jag och köpte semlor och tänkte samtidigt att varför inte baka egna någon gång, måste leta recept och sedan föll det i glömska och så vips "trillar" jag över recepetet här hos dig:-)
Jättefin blogg, det är första gången jag är här - återkommer gärna!! Nu ska jag kika vidare här hos er en stund:-)