torsdag 4 december 2008

Lucka nr:4 Kyrkan öppen igen efter renovering!

Den här kyrkan fick vi av mina svärföräldrar för många herrans år sen...den har inte riktigt fallit mig i smaken tidigare... kyrkan hade nämligen röda fönster i plexiglas och lampa som glöggade i röd ton...klarbrunt tak och en gulnad färg som inte var så tilltalande. Nu har jag målat om den i matt vitt, ådrat taket i gråsvart med liten aning vitt i. tagit bort dom porriga fönsterna och satt i en lampa som ger ett vitt sken.... Mycke finare det håller hela församlingen med om som tror att fler besökare kommer till julottan i år. Fniss!
Här står den på mitt sidebord i matrummet! Jaa...det är lilla Magda som leker med nycklarna...tur att jag har tre likadana!!
Som dekoration på sidebordet har jag ställt en skål med antika julgranskulor och kottar som jag plockat i Danmark. Ovanpå ligger det klassiska franska kärleksbrevet som man ser överallt...jag har rullt ihop mitt och knytit ett svart band runt. Tänk om tomten i år är fransman!!! Juligt är ju Hyasinter i glas som är ett måste till jul! ingen doft ännu.........men den som väntar på något gott....

Det var allt ifrån mig i dag!"
hoppas ni alla får en bra dag och inte blir stående i en snödriva efter någon oplogad väg.... här snöar det för fullt, alldeles vitt!
Kram Marina

6 kommentarer:

Viola sa...

Så fin kyrkan blev under din renovering, det bir att leta efter en på loppis och den där lilla goa Magda hon är ju ett inlägg för sig tror jag nog, så fint på ditt sidebord, vi ses imorgon, kramis

Lisemoren sa...

Kirken din ble veldig fin. Passet godt oppå skapbenken din også. Vakkert julepyntet. å morro med adventskalender hver dag da. : )

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilken underbart fin kyrka, nu ahr vi en både du o jag...
Himmel vilken fin tallrikshylla du har , och stor..
Var har du fått tag i den ?
Kraaam Anette

annashusidingtuna sa...

Så fin du gjort kyrkan.
Jag skulle så hemskt gärna också ha en (helst likadan som din)
De är så fina.
Kram Anna

Karin sa...

Hej!

Vad trevligt med lucköppning hos dig! Då får man kika in ofta då!

Ja, nu blir man ju kyrkinspirerad när man ser dessa i flera bloggar. Undrar just om mamma har någon?

Jag har länkat dig nu!

Ha det så bra,
Kramar
Karin

Frida sa...

Vilka fina bilder,jättevackert julpynt gamla kyrkor är så vackra!
Kram Frida