torsdag 28 januari 2010

Carola i skåpet!

Det här skåpet stog från början i mina svärföräldrars torp i Rengsjö på ladan! Kan ni förstå!! Min svärfar som alltid varit så om sig och kring sig räddade det här undan rivningen av Bollnäs sparbank. Det är jag så innerligt tacksam för idag..... det här skåpet är verkligen en pärla i vårt vardagsrum..men det gäller att ha takhöjd för det är inte så mycket kvar upp till tak trots att takhöjden här är 2,70.
Nu ska jag berätta om det märkliga kortet som står här i vårt skåp!!!! Lite kul är det för 1983 när Carola slog igenom var jag en stor fann, klädde mig i en gul jacka och gula byxor stog längst bak i klassrummet på rasterna och sjöng främling med min kompisar! jösses så stort det var för mig som 10åring. I julas när min bror flög hem ifrån Norge träffade han en trevlig dam som satt sätet bredvid. Han tyckte förståss hon verkade bekant. Dom småpratade och efter en stund kunde han inte låta bli och fråga? Är du Carola! Japp blev svaret, senare kom Kapten och resten av besättningen, den ena efter den andra och ville ha autografer. Brorsan bad förståss Carola skriva ett varsitt kort till Madeleine,Mathilde och lilla Magda.
Kram Marina

10 kommentarer:

Marie - Systrarna sa...

Härligt när man kan tillvarata gamla möbler och att de inte slängs bort! Ibland måste man vara snabb! Kul med autograferna från Carola! Min stora tjej har alltid varit autografjägare och modigt frågat så fort hon träffat någon hon velat ha autograf ifrån. Lilla tjejen är lite försiktigare.. Därför var det såå kul i somras när hela familjen medverkade i ett spex (På O-ringen), sjöng dansade spelade, när det efter en föreställning kom fram en äldre tjej som frågade IRMA om en autograf! Hon tyckte att Irma varit såå duktig. Då hade vi en stolt tjej ska jag säga.

Förresten - vi har en stuga utanför Bollnäs: mitt i Hälsingland!

Kram /Marie

Vintage sa...

Vad häftigt! Dud så fint du har det! Kramar Susanne

Vintage House sa...

Det är precis ett sådant skåp ag letar efter, något avundsjuk på dig;)helt ljuvligt. Carola var stora idolen här oxå.. kram och en mysig dag till dig sandra

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad häftigt att din bror satt brevid henne på planet så tjejerna kunde få autografer och du det skåpet är ju helt underbart!
Ha en fin dag vännen!
Kramis/LenaS

annashusidingtuna sa...

Vilken tur att han hann rädda skåpet!!!
Kram Anna

ANETTESHUS.COM sa...

Skapet er bare sååå flott!! Helt nydelig! ... og Carola gjør seg perfekt som hyllepynt;) *smiler* p.s. jeg er også Carola-fan! Vi hadde "store konserter" på vår veranda, husker jeg ... naboer og venner kom og hørte på, og vi sang i mikrofoner vi hadde spikket på sløyden på skolen *ler* Herlige barnomsminner!!

Ha en strålende dag!!

Klem
Anette:)

Granne med Selma sa...

har alltid tyckt att Carola har en sådan enorm utstrålning!det har hänt att jag suttit med tårar i ögonen när jag sett henne sjunga på tv. Och det är lite märkligt eftersom jag egentligen inte alls gillar det hon sjunger - förutom julskivan...
Skåpet är ju bara sååå fint!
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Skåpet är ju så fint. Vilken tur att de kunde rädda det. Kul för tjejerna med Carolas autograf. Gillade också henne när hon slog igenom. Tycker fortfarande att hon är väldigt duktig att sjunga.

Kram Ullis

MODERN COUNTRY sa...

Hei Marina!

Aller først, takk for at du tok deg tid til og legge igjen en hilsen! Det stter jeg sånn pris på. ÅÅh så lenge siden det var, det var virkelig på tide og besøke din vakre blogg. Deilig og igjen kunne blogge med mine favoritter, har savnet det den siste tiden. Jeg blir alltid så entusiastisk og Inspirert.

Så mye vakkert du viser fra ditt hjem, jeg falt pladask for din nye kjøkkenøy. Den er underbar!!! Og vet du, jeg elsker at den skiller seg litt fra det du vanlighvis ser. Mange ønsker seg jo det samme, men din var virkelig en stor favoritt!! Herlig med skuffer til småting. Helt perfekt er den Marina.

En annen ting jeg ville var og gratulere deg sååå mye med reportasjen i Lantliv!! Så utrolig gøy!! Jeg har selv ikke sett reportasjen, men bildene du viser i bloggen er utrolig vakre. Så herlig og få bli plukket ut av så mange hjem der ute, jeg hadde også sett på det som en stor ære. Jeg har også blitt spurt av andre blader, men vi har en hel del og forbedre her hjemme før jeg er fornøyd. Så jeg har ikke våget.

Og hvilket herlig skap du har, så vakkert når du lar dørene stå åpne. Sukk, man skulle kunne fylle en stor villa med vakre møbler, og helst vakre skap. Ja man kan jo drømme :)

Varm klem, Aina

Karin Lindström sa...

Hej Marina!

Vilket skåp, så vackert. Tur att han räddade det och att det fick komma hem till er!

Jag har varit på väg till dig flera gånger. Så fint ert reportage var i Lantliv! Jag har läst det flera gånger men inte bloggat så mycket så jag är lite sen med min hälsning! Det var verkligen fina bilder på er och ert vackra hem.

Ha en bra vecka!
MÅnga kramar
Karin