lördag 8 september 2012

Återblick !

En liten återblick från vår trädgård....Har inte kunnat njuta den i år och heller inte rensat och fixat som tidigare somrar. Det jag kan konstatera är att buskar och träd växt en hel del...även ogräs kikar upp lite här och där. Persikoträdet gav 4 st persikor i år....riktigt goda! Björnbär är på gång. Blåbärsbuskarna har nog haft det för blött, dom ger inget alls. Vindruvor är på gång, tyvärr är det nog för kallt för att dom ska orka fram.  Vårt tema när vi anlade vår trädgård är "ätbart". Det skulle vara mycket gott att äta och som dessutom är grönt och lummigt och välkomnande... Barn ska trivas. Ser ut att fungera!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig flott hage du har:) bare nydelig:)
Også drivhus av gamle vinduer, elsker det:)
Så morsomt med egne bær i hagen:)

Ha en herlig lørdag
Klem Merete

No34 sa...

Men åhhh, vilken härlig trädgård!!! Nu blir jag "grön" av avund, på riktigt!!! Önskar Dig en härlig lördag, kram Kate

AnnaHelena sa...

Det ser härligt, frodigt ut!
Jag läste i ett tidigare inlägg att din mamma gått bort i sommar. Jag beklagar. Förstår att sommaren varit väldigt, väldigt jobbig.
Min pappa gick bort i cancer i februari och jag tror aldrig att det känts viktigare att odla än i år. Det blev på något sätt så viktigt att få se frön spira och gro. Och jag tog sticklingar av pappas pelargoner, för de MÅSTE leva vidare! Ja, det blev en slags terapi.

Hoppas att du också har något att hämta styrka ifrån. Och ha en skön helg!

Kram // AH

Hanna sa...

underbara bilder.
Ha en fin helg!
kram
Hanna

LOPPISLIV sa...

Så lummigt och vackert i din trädgård, ser så himla mysigt ut!!
Kram Paula

Hilla på My Woodhome sa...

Hej min vän!
Ett väldigt bra tema ni valde till er trädgård.
Finns inget som är så mysigt om sommaren som att mysa i trädgården och kunna äta av alla gosaker.
Lilla vännen...jag känner med dig och beklagar så mycket att din mamma gått bort. Livet är orättvist för oss som blir lämnade kvar, men vet du...något jag tror på är att på " den andra sidan" blir det kära återseenden. Själarna möts på nytt och kan ge styrka med tiden att vi orkar leva våra liv med mening och bevara våra kära minnen av våra saknade. Låter lite djupt, jag vet, men den tanken känns bra.

Hoppas du får en fin helg!

Styrkekramar!!

Ninnis sa...

Sååå fint du har det och egna persikor och egen björnbär det låter så gott...=)

Kram Ninni

LjusneLotta sa...

Ser att det vuxit som bara den hemma hos dig, det har ju varit den perfekta "växa" sommaren för alla oss som vill ha det lite lummigt. Jättekul att du fått persikor redan, ätbara till och med. Grattis till det ♥ Själv fick jag inte ett endaste vinbär, men lite skönt åxå vem ska orka plocka dom,hihi.

Nu har vi börjat packa för syhelg, du kan ana hur tungt det är. Men vi ska jobba på att ha så kul det bara går, för Millys skulle om inte annat. Kan gissa på att det blir en helg med både gapskratt och gråt.

Ha det gott tills vi ses.
Kram LjusneLotta

Anonym sa...

Fantastiskt trädgård, så lummigt och mysigt.
Kram
AC

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Väldigt lummig och fin trädgård, och rosenhallon såg ni ut att ha?
De är så vackra när de blommar..
Vi bygger också upp trädgården från skogsmark och det tar tid. Men på fem år har vi börjat känna att vi kan "äta ur trädgården" på ett väldigt bra sätt och vara lite självförsörjande på det viset. Snart har vi barnbarn här också så då behövs mer bärbuskar och gott att smaska på så! hih...

Ha det gott,
Linnea

Frida sa...

Vilken vacker trädgård ni har!
Kram Frida

annika sa...

Det är frodigt och vackert i er trädgård...precis som det ska vara.

annika